Yrkesutbildning Hovforms­specialist

En hovformsspecialist jobbar med att hjälpa varje kundhäst att få en naturligt stark hov – vilket ser olika ut från häst till häst – både vägen dit, och hoven i sig.

Så arbetar du som  hovformsspecialist efter genomgången yrkesutbildning

Hovformsspecialisten jobbar tillsammans med hästen och hästägaren som ett team, för att hjälpa hästen att få en maxad hov d.v.s. en hov som fungerar maximalt för dess ägare – hästen.

Breda kunskaper om häst och hov

För att kunna göra detta kommer du förutom djupa kunskaper om hoven också att få lära dig om hästens anatomi, vad hästen kan och bör äta, när och hur den bör äta, och hur det syns på kroppen och i hovarna om hästen mår bra. Hur hästen är skapt att leva och röra sig.
Med andra ord kunskap om hela hästen.

Vill du jobba med hästar?

Vill du jobba med hästar, är öppen för att aldrig vara fullärd, och beredd att lära dig nya saker som kanske utmanar det du redan trodde du kunde? Då kan detta vara yrket för Dig!

Grundlig genomgång av utbildningens innehåll finns här.

 

 

Datum och kostnader

Nästa terminsstart: HT 2024.

Pris: 90.000 kr inkl. moms (avbetalning möjlig).
Tillkommande kostnader: litteratur

Utbildningens upplägg

Detta är en distansutbildning på 14 månader, som varvar teori och praktik. Arbetet i fält inleds med att du verkar hovar tillsammans med en mentor, som i samråd med utbildningsansvarig bestämmer när du är redo att verka på egen hand.
Utbildningen innehåller 7 obligatoriska utbildningsblock, som är 2-3 dagar långa och förlagda på helger. Oftast träffas vi för dessa, oftast på vår kursgård Näslunda i Lingbo, men ibland genomförs vissa block på distans.
Mellan träffarna är det självstudier efter egen planering och eget behov.

Förkunskapskrav

Genomförd grundkurs
B-körkort
Okulärbesiktning. Innan terminsstart skall 30 hästar okulärbesiktigas. Det innebär att du skall titta på och fotografera 30 olika hästar, med eller utan järnskor. Samt fråga om hästarnas mat och levnadsförhållanden. 
Instruktioner för detta finns HÄR.

Utb Hoven
Utb egna foretaget

Omdömen

”Bästa beslutet jag tagit! Jag har för mycket jobb! Utbilda dig och hjälp mig!”
Ellen Engdal, Ellen Hov&Häst - Hovformsspecialist

”På travsidan finns det många som är intresserad av just hur man skall få hoven att fungera optimalt. Denna utbildning går verkligen in för att få hästen och dess hovar att fungera och prestera maximalt.”
Bollnäs Rid och Trav

Har du frågor eller funderingar, skicka ett mail.

1 + 6 =

Adress

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Copyright © 2024 SANHCP. All Rights Reserved.