Om oss – Specialisten på hovar

SANHCP är en utbildningsverksamhet med fokus på hovar

Vi har utbildat över 70 individer till att bli egna företagare. De har efter sin ettåriga yrkesutbildning till Hovformsspecialist direkt ett jobb, dagen efter sin examen. Eftersom att man får in kunder och bygger upp ett kontaktnät redan under sin utbildning.

Vi utbildar även hästägare att själva kunna underhållsverka sin egna friska hästs hovar. Det ger ägaren en möjlighet att själv, med stöd av en utbildad hovformsspecialist, att sköta hovarna.

”Underbar anläggning med kanonföreläsare!”

Ellen Engdal, Ellen Hov&Häst – Hovformsspesialist

Utbildningsansvarig

Birgitta Färnstrand-Svensks arbete med hästar började med att hon utbildade sig till hästmassör hos Axelssons. Därefter blev det hovslagarskolan och en hovslagarexamen. Då hon sedan kände att kunskapen om hästens hovar och hästen inte var tillräcklig efter den utbildning hon gått, gick hon vidare och utbildade sig till Hovformsspecialist. Först i Sverige, för att därefter åka till USA och vidareutbilda sig till ”Trimmer”. 
Birgitta har jobbat med hovar i över 18 år. 
I över 14 år har hon utbildat Hovformsspecialister samt haft kurser för hästägare, som fått lära sig att underhållsverka sin egna friska häst.   

Birgitta fyller ständigt på kunskaper om hovar och hästar genom att gå på föreläsningar runt om i Norden, samt inhämta kunskap genom att läsa rapporter från både nationell och internationell forskning.

Sedan år 2006 är Birgitta utbildningsansvarig för SANHCPs utbildning för Hovformsspecialister.  

Karta

Har du frågor eller funderingar, skicka ett mail.

4 + 5 =

Om oss

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Kontakta oss på
Ring oss på
Copyright © 2023 SANHCP. All Rights Reserved.