Om oss – Specialister på hovar

SANHCP
en utbildningsverksamhet med fokus på hovar

Vi har utbildat över 100 individer i vår ettåriga yrkesutbildning (Hovformsspecialist), som direkt efter sin examen har ett jobb. Eftersom att man får in kunder och kan bygga upp ett kontaktnät  och sin firma redan under sin utbildning.

Vi utbildar även hästägare att själva bättre kunna se och sköta, samt verka sin egna friska hästs hovar, mellan besök av utbildad hovvårdare.

Underbar anläggning med kanonföreläsare!

Ellen Engdahl, Ellen Hov & Häst

a1a514de 9e43 4a50 82d0 2fab04d3c54f 1
UTB ANSVARIG

Utbildningsansvarig

Birgitta Färnstrand-Svensks arbete med hästar började med att hon utbildade sig till hästmassör hos Axelssons. Därefter blev det hovslagarskolan och en hovslagarexamen. Då hon sedan kände att kunskapen om hästens hovar och hästen inte var tillräcklig efter de utbildningar hon redan gått, gick hon vidare och utbildade sig till Hovformsspecialist. Först i Sverige, för att därefter åka till USA och vidareutbilda sig till ”Trimmer”. 
Birgitta har nu jobbat med hovar i över 20 år, och nästan lika länge utbildat Hovformsspecialister samt haft kurser för vetgiriga och nyfikna hästägare.   

Birgitta fyller ständigt på kunskaper om hovar och hästar genom att gå på föreläsningar runt om i Norden, och håller sig i framkant genom att läsa rapporter från både nationell och internationell forskning inom hovar och hästar.

Sedan år 2006 är Birgitta ansvarig för SANHCPs utbildningsverksamhet.  

Har du frågor eller funderingar, skicka ett mail.

7 + 15 =

Adress

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Copyright © 2024 SANHCP. All Rights Reserved.