SANHCP-metoden

Att hästen ska få ha sin naturliga hovform

Metoden

Från början innebar SANCHP-metoden att den helt byggde på AANHCP sätt att verka. Numera  – allt eftersom forskningen går framåt  – uppdaterar vi vår verkning utifrån senaste forskningen och beprövad erfarenhet.

För att kunna leva upp till vårt motto ’Din kunskap – hästen belöning’ är vi inte låsta till ett fixt sätt att verka. Vi vill – för hästens bästa – utveckla oss. En viktig del i det  är – att vara öppen för andra metoder – och se om dessa har något som vi kan lära oss av och använda.

Det finns inte en standardhov som kan verkas fram lika på alla hästar, utan vi följer individens egna hov.  Man måste komma ihåg att det är mycket som påverkar hästarna, såsom,

  • var/hur bor min häst
  • hur lever hästen
  • vad äter hästen
  • vad gör jag med min häst

Alla hästar har dock rätten till funktionella maxade hovar!
Det betyder, om allt stämmer, att hoven har en mikroscirkulation som fungerar till 100%. Det gör att hoven växer och fungerar på bästa sätt och hoven blir då vältränad. En mikroscirkulation i hoven som fungerar till 100% kan hästen inte få om vi låser/fixerar dem. Hästen måste också må bra i hela sin kropp, inte minst i magen.

Det är vår strävan att komma dit och hjälpa fler hästägare att nå detta mål med sina hästar, och att den tid som vi inte är med hästen så får den ha ett hästliv på sina villkor!

SANHCP METOD
Adress

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Copyright © 2024 SANHCP. All Rights Reserved.