Yrkesutbildning till hovformsspecialist

En hovformsspecialist jobbar med att hjälpa varje häst att själv få växa ut en naturligt stark hov – vilket ser olika ut från häst till häst – både vägen dit, och hoven i sig.

Hovformsspecialisten jobbar tillsammans med hästen och hästägaren som ett team, för att hjälpa hästen att få en Maxad hov d.v.s. en hov som fungerar maximalt för dess ägare – hästen.

För att kunna göra detta kommer du förutom djupa kunskaper om hoven också att få lära dig om hästens anatomi, vad hästen kan och bör äta, när och hur den bör äta, och hur det syns på kroppen och i hovarna om hästen mår bra. Hur hästen är skapt att leva och röra sig.
Med andra ord kunskap om hela hästen.

Vill du jobba med hästar, är öppen för att aldrig vara fullärd, och beredd att lära dig nya saker som kanske utmanar det du redan trodde du kunde? Då kan detta vara yrket för Dig!

 

Näslunda kursgård

Vill du veta hur kursgården där du kommer att bo under våra träffar ser ut? Klicka nedan!

Terminsstart HT 2023

Terminsstart: 13-15 oktober
Sista anmälningsdag: 

Pris: 80 000 kronor inkl. moms
Tillkommande kostnader: Litteratur

Okulärbesiktning 30 hästar

Innan terminstart bör du ha hunnit med att okulärbesiktiga 30 hästar. Det innebär att du skall titta på och fotografera 30 olika hästar, med eller utan järnskor. Samt fråga om hästarnas mat och levnadsförhållanden.  Ladda ner materialet för detta på knappen nedanför!

Omdömen

”Bästa beslutet jag tagit! Jag har för mycket jobb! Utbilda dig och hjälp mig!”

Ellen Engdal, Ellen Hov&Häst - Hovformsspecialist

”På travsidan finns det många som är intresserad av just hur man skall få hoven att fungera optimalt. Denna utbildning går verkligen in för att få hästen och dess hovar att fungera och prestera maximalt.”

Bollnäs Rid och Trav

Har du frågor eller funderingar, skicka ett mail.

15 + 11 =

Om oss

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Kontakta oss på
Ring oss på
Copyright © 2023 SANHCP. All Rights Reserved.