Våra kurser

Delta i en kurs eller på en föreläsning nedan…

… och vi kommer att se till att du lämnar oss med nya kunskaper!
Kanske också med en och annan aha-upplevelse.

Vill du lära dig mer om hoven och att verka den optimalt för barfotagång? Kika då närmre på:

  • Grundkurs i hovverkning  (hålls ca 2 kurser varje månad, på olika ställen i Sverige)
  • Fortsättningskurs i hovverkning

Nyfiken på vad hästen är gjord för att äta, eller hur hoven ser ut på cellnivå, fascia, eller annat som rör ’hela hästen’?
Vi har ett brett utbud på kurser och föreläsningar med experter från runt om i världen!

 

Grundkurs i hovverkning

Du får lära dig om hästens hovar och hovarnas funktion, och hur du som hästägare bäst tar hand om hovarna. Det är en tvådagars kurs som blandar teori och praktik. Efter kursen har du kunskap och färdighet att ta hand om din hästs friska hovar. 

Kursen går varje månad, både på vardagar och på helger, på olika platser runt om i Sverige. För kursdatum, gå till kursen.

”Helt klart värt varenda krona! Att på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt få upptäcka hästens optimala förutsättningar, tillsammans med oss människor. Att jag kan hjälpa min häst må som bäst, med små kontinuerliga justeringar med support och guidning är beroendeframkallande. Helt plötsligt hälsar jag på hovarna först! Nu har jag fått försmak på helheten och fortsätter resan till kritisk fakta och förståelse. Tack!”

Sara Sjöstedt

har gått både Grundkurs i hovverkning och Fördjupningskurs i hovverkning

Fördjupningskurs i hovverkning

För dig som har gått Grundkursen i hovverkning och har praktiserat dina kunskaper och färdigheter på din egen häst under en tid och frågorna blir fler och fler. Då kan det dags för en repetition och en fördjupning i ämnet – då är detta kursen för dig.

Denna kurs kan göras online, för frågor om det, skriv en rad till oss!

För kursdatum, gå till kursen.

”Som nybliven ägare till två ardennerston insåg jag ganska snart att de flesta hovslagare inte var intresserad i mig som kund. Jag behövde skaffa mig kunskap. Efter grundkursen tog jag mig an uppgiften själv. Svårt i början, men övning ger färdighet! Ibland behöver jag råd, och Birgitta är aldrig längre bort än ett sms. Hon tar sig alltid tid att svara på mina frågor vilket är en enorm trygghet och SERVICE på hög nivå. Nu när jag även gått fortsättningskursen borde frågorna bli färre, men icke. Funderingarna blir fler i takt med ökad insikt. Ännu en hovnörd har sett dagens ljus.”

Ida Bille Larsen

Hovfunktion, anatomi och neurologi med professor Robert Bowker

Professor Robert Bowker går djupt in i hoven med oss – från cellnivå, till funktion och utseende på hoven.
Han har i sin forskning bl. a. inriktat sig på hur nerverna i hoven hjälper hästen att känna av underlaget, och hur hoven är uppbyggd för att kunna hantera all energi som uppstår när hovens möter underlaget vid landning. Robert Bowkers forskningsresultat har under de senaste tjugo åren presenterats för en stor publik, både internationellt och nationellt.

Facia med Veterinär
Andreas Querengässer

Föreläsning av Andreas Querengässer, Dr. leg. vet.

Kommer från veterinärmedicinska universitetet i Wien Österrike 1993. Är även medlem i International Veterinary Acupuncture Society.

Den 30 sep – 1 oktober kommer Andreas till oss och har föreläsning om fascian och hur den hänger ihop med hela kroppen. Fascian finns ju med ända ner på cellnivå i precis hela kroppen.

Jag kan lova en väldigt intressant föreläsning då hans specialintressen är akupunktur, homeopati, osteopati, medicinalväxter samt biomedicinska terapimetoder.

Om du som jag intresserad av helheten på hästen och hur den fungerar hur det finns kopplingar via fascian och tex smärta, hjärnan och känslor, ben ryggrad de inre organen, nutritionen, funktion ja hela hästen. Ja då är det här en föreläsning för dig!

30/9-1/10, kl: 9:00-16:30
Pris: 4 000 kronor inkl. moms

Anatomikurs – nedre rörelseapparaten

Sätter inte hästen ner sina hovar som vi skulle önska? 
I den här kursen fokuserar vi på den nedre rörelseapparaten – från knä och has ner till hovarna.

Det är en tvådagarskurs där vi går igenom skelett och muskler, på olika språk, för att t. ex.  kunna förstå vad veterinärerna pratar om när de använder benämningar som dorsal, proximal, distal och lateral för att ta några exempel.

Hur är skelettet och musklerna uppbyggda, och vilken uppgift har de? Hur fäster leder och muskler till skelettet? Varför ser leder olika ut? Detta och mycket mer går vi igenom på den här kursen!

 Detta är ett delmoment i Hovformsspecialistutbildningen så ni kommer gå kursen tillsammans med dem. Det innebär att ni bör ha vissa förkunskaper för att få ut det mesta av kursen.

Detta är en helgkurs, som hålls en gång om året.

För kursdatum, gå till kursen.

Pris: 4 000 kronor inkl. moms

Nutritionskurs

Tvådagars helgkurs. Denna kurs går på djupet in i hur hästen tar upp sin näring ur magen. Var och vilken näring den kan ta upp i de olika delarna av matsmältningssystemet.

 Detta är ett delmoment i Hovformsspecialistutbildningen så ni kommer gå den tillsammans med dem.

Föreläsare Anna Lidén

Pris: 4 000 kronor inkl. moms

Om oss

SANHCP
Adress: Hooka AB
Svartsbo 45
816 94 Ockelbo

Besöksadress:   Verkstadsvägen 1
816 92 Lingbo

Sociala medier
Kontakta oss på
Ring oss på
Copyright © 2023 SANHCP. All Rights Reserved.