MENTORER

En viktig del i vår utbildning är de mentorer som får uppdraget att ha elever med sig gör ett väldigt viktigt jobb. Eleverna går med en mentor under tiden de går utbildningen. De får ta del av deras kunskaper och har ett stöd när de verkar. När mentorn och SANHCP känner att eleven är mogen för att börja verka hästar själv så får eleven ta in hästar själv att jobba på. Eleven har kontakt med mentorn under hela sin utbidningstid. De ansvarar för att de blivande hovformsspecialisterna får med sig så mycket kunskaper som möjligt. Att de arbetar på ett sådant sätt som gör hästar och hästägare trygga.

Anne-Marie Abony (Mira)

SANHCPs referens om Mira:
Mira står med båda fötterna i naturen, hon är lugn och metodisk. Förklarar och visar om vid behov hur många gånger som helst för att eleven skall lära sig. Bjuder på många bra tips om både hästar, hovar och körning.

”Jag kör virke och ved med hästarna i skogen ibland. Rider ibland med mest strävar efter att få hästarna att ha så kul och må så bra och vara så friska det bara är möjligt.”   Mira


Ellen Engdahl

  • Utgår ifrån Vingåker, Södermanlands län
  • Telefon: 070-964 33 57
  • E-post: Ellenhov-hast@hotmail.com
  •  Hemsida: www.hov-häst.se

SANHCPs referens om Ellen:
En glad och energisk person som tar sig an alla möjliga utmaningar. Lugn i sitt arbete med hästar och människor, har alltid en hjälpande hand till de som behöver det.
Har många hästar runt sig som vill ha hjälp och som får det med ett leende. Ger utav sig själv och sina kunskaper, eleverna får allt de stöd de behöver för att utvecklas till självständiga hovformsspecialister hos Ellen.

Marie Dahlén

SANHCPs referens Marie:
Marie jobbar alltid med sitt lugn, har lätt för att förklara och lära ut. De elever hon har får vara med att lära sig både om hovarna och hästarna. Marie är också duktig på hästhantering så där får eleverna bra tips. Noggrann och metodisk.

Startade eget företag 2012. I företaget har jag förutom hovvård även slipning av hovvårdsverktyg och avbytartjänst på hästgårdar.
2016 gick jag en kurs för Carola Lind inom hovvård.
Förutom kurser inom hovvård har jag gått kurser inom Natural Horsemanship, Parelli och Naturlig Dressyr för instruktörer som Ewa Angantyr, Rebecca Harris, Karen Rohlf och Erika Furberg.
Jag har i dagsläget ca 20 hästar som jag verkar regelbundet.
Jag har idag ingen egen häst för tillfället men det finns planer på att ta upp hobbyn med hästar igen. Med mina tidigare hästar har det främst varit fokus på relationen och natural horsemanship i olika former. Mycket arbete från backen både i töm och utan töm. Ridningen var ofta bettlöst och i många fall helt utan huvudlag.

Wim Koert

  • Utgår ifrån Knivsta, Stockholms och Uppsala län
  • Telefon: 070-518 28 00
  • E-post: kushem@hotmail.com

SANHCPS referens om Wim:
Wim är en lugn person som man kan lita på i alla väder. Han jobbar lugnt och metodiskt med både hästar och människor. Det märks att han har stor kunskap om hästen och är alltid öppen för att lära sig mera. Driven person som vet vad han vill. 

Han har haft hästar runt sig i ca 35 år.

Birgitta Färnstrand-Svensk


Sagt om Birgitta.
"Lär ut bra och är pedagogisk."
"Lätt för att förklara och bjuder på sig själv."
"Bred kunskap och brinner för sitt ämne"


VILL DU BLI MENTOR?

Skulle du vilja bli mentor? Vi behöver fler mentor till våra elever.