VÅRA KURSER

Välj en kurs nedan...

... och vi kommer att se till att du lämnar oss med nya kunskaper.
Kanske också med en och annan aha-upplevelse.

Kurser för hästägare som vill verka på sin egna friska häst

  • Grundkurs i hovverkning  - går minst två kurser varje månad 
  • Fortsättningskurs i hovverkning -  går minst två kurser varje månad
Mer information nedan.

Förläsningar för alla som är intresserade

  • Föreläsning i hovfunktion, anatomi och neurolog
    av Professor Robert Bowker - går en gång/år
  • Anatomikurs,  nedre rörelseapparaten - går en gång/år
  • Nutritionskurs,  Hästens nutrition ur ett helhetsperspektiv
     - går en gång/år
Mer information nedan.

Grundkurs i hovverkning

Du får lära dig om hästens hovar och hovarnas funktion. Hur du som hästägare bäst tar hand om hovarna. Det är en två dagars kurs som blandar teori och praktik. Efter kursen har du fått kunskap och färdighet att ta hand om din hästs friska hovet. 

Kursen går varje månad, både på vardagar och på helger. För kursdatum, gå till kursen.

”Helt klart värt varenda krona! Att på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt få upptäcka hästens optimala förutsättningar, tillsammans med oss människor. Att jag kan hjälpa min häst må som bäst, med små kontinuerliga justeringar med support och guidning är beroendeframkallande. Helt plötsligt hälsar jag på hovarna först! Nu har jag fått försmak på helheten och fortsätter resan till kritisk fakta och förståelse. Tack!”

Sara Sjöstedt har gått både Grundkurs i hovverkning och Fördjupningskurs i hovverkning

Fördjupningskurs i hovverkning

För dig som har gått grundkursen i hovverkning och har grundverkat på din egen häst under en tid och frågorna blir fler och fler. Då är det dags för en fördjupning i ämnet, så detta är kursen för dig.

I år finns även fördjupnings kursen som webbaserad, frågor om den, skriv en rad!
För kursdatum, gå till kursen.

”Som nybliven ägare till två ardennerston insåg jag ganska snart att de flesta hovslagare inte var intresserad i mig som kund. Jag behövde skaffa mig kunskap. Efter grundkursen tog jag mig an uppgiften själv. Svårt i början, men övning ger färdighet! Ibland behöver jag  råd, och Birgitta är aldrig längre bort än ett sms. Hon tar sig alltid tid att svara på mina frågor vilket är en enorm trygghet och SERVICE på hög nivå. Nu när jag även gått fortsättningskursen borde frågorna bli färre, men icke. Funderingarna blir fler i takt med ökad insikt. Ännu en hovnörd har sett dagens ljus.”

Ida Bille Larsen


Föreläsning i hovfunktion, anatomi och neurologi av
Professor
Robert Bowker

Under  fem tillfällen får du ta del av Robert Bowkers forskning. På hans föreläsningar tar han också med forskning från andra forskare. Kunskapen han besitter verkar oändlig. 

Föreläsningen är uppdelad på fem gånger tre timmar / gång, en kväll i veckan, webbaserad via Zoom.

Pris: 3 500 kronor inkl. moms

Veterinär
Andreas Querengässer

Föreläsning av Andreas Querengässer, Dr. leg. vet.

Kommer från veterinärmedicinska universitetet i Wien Österrike 1993. Är även medlem i International Veterinary Acupuncture Society.

Den 30 sep – 1 oktober kommer Andreas till oss och har föreläsning om fascian och hur den hänger ihop med hela kroppen. Fascian finns ju med ända ner på cellnivå i precis hela kroppen.

Jag kan lova en väldigt intressant föreläsning då hans specialintressen är akupunktur, homeopati, osteopati, medicinalväxter samt biomedicinska terapimetoder.

Om du som jag intresserad av helheten på hästen och hur den fungerar hur det finns kopplingar via fascian och tex smärta, hjärnan och känslor, ben ryggrad de inre organen, nutritionen, funktion ja hela hästen. Ja då är det här en föreläsning för dig!


30/9-1/10, kl: 9:00-16:30
Pris: 4 000 kronor inkl. moms

Anatomikurs -
nedre rörelseapparaten

Det blir den nedre rörelseapparaten i fokus på benen från knä och has ner till hovarna. 
 Sätter hästen inte ner sina hovar som vi skulle önska. "Skulle det kunna bero på hästens  senorna eller muskler?"  Det  och mycket mer går vi igenom på kursen.
 
Det är en tvådagars kurs. Ni går tillsammans med eleverna som utbildar sig till Hovformsspecialister. Det innebär att ni bör ha vissa förkunkaper för att få ut det mest av kursen, gå till kursen.
Kursen går endast en gång/år över ett veckoslut. För kursdatum, gå till kursen.

Pris: 4 000 kronor inkl. moms


Nutritionskurs

I år blir det en kurs som går en hel helg. Denna kurs går på djupet av hur hästen kan ta upp sin näring i magen. Var och vilken näring kan den ta upp.
Ni går tillsammans med eleverna som utbildar sig till Hovformsspecialister. 
Föreläsare Anna Lidén
6-7 maj, kl: 9:00-16:00
Pris: 4 000 kronor inkl. moms

LÄS VAD FLER KUNDER HAR SAGT OM ATT GÅ KURS HOS OSS